Thursday, August 14, 2014

Korea Trip 2014 Part 5 Ehwa Woman University,Zoo Cafe, Namsan Tower, KBS Sukira Radio )

Annyeong~~Selamat Hari Raya!

Puasa dah? Raya dah? Makanye bole sambung tulis blog!heeee

Nak ingat balik setiap kejadian, mmg xkan nk bole la kan.Tapi akan ku share sedaya mampu selagi ingat kt kepala ni.hakhak

Lepas melawat Gu Jun Pyo dan rakan2, makanye kami bergerak ke Seoul ( patah balik je tau).
Ade 2 pilihan, satu ke Ehwa U dan lagi satu ke Hongdae. Pikir punye pikir, ktrg rase elok ke Ewha Woman University sebab semua pon belum pernah ke sane. Hanya 1 station dari Sinchon, kami menuju ke Ewha Woman University Station.

terjumpe plak kt sinchon station.hik3.
 Memang best ke sini, sebabnye? Mcm2 kedai ade weh. Street fashion sini mmg buat rambang mata. Keluar dari subway, nk ke Uni ni..mmg penuh dgn street stall. Makanye cuci mate la kite!hehehe

Ade ape kt Ewha U ni? hehehe.xde la ape sangat..cume krg bole cuci mate dan shopping je.pastu bole la snap gambar kt sini sebab bole tahan lawa U ni.kkkk.Nak cuci mate, pon bole klu lelaki...sbb?ni U pompuan.kui3.

sempat posing lagik..padahal nk lintas jalan.

Belakang tu la Ewha Woman University
pose sekeping!lol
panas oiii
xtau la ni sume pelawat mcm aku ke or student.kkk
X lame melepak sini, dahaga la plak. Nampak Zoo Coffee, so mai pekena Matcha Frappe 1! Sape tgk Innocent Man, mesti familiar ngan Zoo Coffee ni. Tp ni bukan branch yg digunekan dlm drama tu ye.
Sambil lepak, mate melilau..mak aiii, jalan nk naik ke apartment.condo belakang cafe ni..azab gile! Mmg kene mandaki sehh.Mane la x kurus2 belaka kaki2 org korea ni.kui3.


mcm seres nau tgk gaye!kkk


pilih2 binatang mane yg suke.
matcha frappe!
ha tgk betape kene mendaki nk balik umah oiii.gegar kaki!

 Masa mencemburui, maka kaki kene terus melangkah. Plan seterusnye adalah Namsan Tower. Kali ni, nk tgk sunset la katenye.1st time pegi, time tghri...so kali ni sbb ade 2 ahli baru yg 1st time ke korea ni, kene la pi jugak Namsan Tower ni. Makanye pegi ptg bwk ke malam adalah pilihan yg baguih.kkkk.

Dari Line 2 ni..kene tukar ke Line 4 utk ke sane ( lebih kurang 7 station ). Dari Line 4, get off Chungmuro Station. Utk naik ke Namsan Tower ni, kali ni ktrg pilih utk naik bas. Keluar dari subway, bole trs ke station bas terdekat utk ke Namsan Tower. Bus no 2 kaler oren ye.&^^

http://english.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_6.jsp?cid=260067

Memule konon nk naik cable car separuh jalan, tapi terlepas!hahaha.makanye kene la mendaki cikit weh!  stamina stamina stamina!!

turun dari bas
wa x nampak mane penghujung derrr.hahaha
yosh!starto!

Memang lemah longlai weh nk mendaki sampai ke tower tu. Kalau bole guling badan ni..mmg ku guling..tp mendaki plak..klu turun, mmg lame ku buat dh.hahaha. Tetapi, akhirnye berjaya gakla ktrg naik sampai atas ( padahal bukan jauh , drama je lebih.kkkk).

Sampai atas, mmg mcm Malaysia kedua gak ku tgk.hahhaa.Ramai gakla visitor dari Malaysia.Masa dh lewat, solat belum lagi. Lepas beli tiket, masok dalam carik nursery room dulu. Nape kt sini? Ni je tempat yg ku rase sesuai..mujur bilik tu kosong.kkkk.

suasane petang di Namsan Tower
Selesai solat, mari naik atas! hohoho. x lame mane pon kt atas tu..sebab target nk amik angin kt area kunci2 nun. Angin pon sepoi2 bahase, mmg syiok melepak. Kosong minda!

superb!
dari atas tower
Namsan Tower yo!

say cheeeseeee
kunci oh kunci...ku x letak pon..kkk
finally sunset!
cantik!
Dah abeh pusing, hari dh malam..jam pon dh 8 lebih..maka kene move! hehehe.ke mane?teruskan membace!lol


ni sape tgk running man cnblue ni tau ler

balik!naik cable car kite.hehehehe
Turun dari Namsan Tower, ktrg jalan kaki ke Myeongdong. Sampai Myeongdong, pecah 2 team...kak zai n k.mimi ke stream..kami berempat ade misi yg penting..ape die? pi carik Wook!!!
hahahaha. Moh kite ke KBS Sukira Radio!

mujurla turun..exercise kaki lagi menuju ke Myeongdong

jalan berkumpulan.kui3
 Memang dh check malam td, arini sukira ade bora ( means bole tgk dri luar). Guest malam ni Hyosung & Juniel..mmg x pikir ramai ke x..ktrg tuju saje je ke KBS tu. Radio tu start pukul 10 malam..miahaha.

Dari Line 4  kene tukar Line 9 ( station National Assembly ). Bole tahan gakla lame..lebih kurang 30-45 minit gakla perjalanan subway + jalan kaki.kkkk. Keluar dari subway, agak sunyi sbb dh kol 9 malam cmtu..nak2 sini sume byk bangunan office. Tapi tenang la berjalan, bwh2 opis tinggi2 ni. Time dulu ke sini sbb Music Bank CNBLUE..tp pagi..mmg ingat2 lupe dh la kan.kkk.

aku mmg serem ler klu Line 9..tinggi gile escalator.oh ye, 2012, escalator rosak..wa daki gune kaki der!
jalan besar!


sampai dh..yay!
mcm ni rupenye.hee
Sampai KBS, mcm x percaye plak x ramai.kkkk. Walaupon baru kol 9.30 cmtu...tp still pelik. Tp ade la 2 name yg cop tempat.hehehe. Sebab x tau nk ke mane, ktrg pon duduk jela kt kerusi dpn studio ni.
Dh nk dekat kol 10 malam..baru la ade fans muncul..tp still x ramai. kol 10 malam..Ryeowook pon muncul.Yay!!!Finally dapat tgk die!hehehe.Impian tercapai!wakakaka.



Wook!!!



Dekat kol 10.15 cmtu, baru Juniel & Hyosung muncul..dah time ni gakla serombong2 camera fans muncul gak. Mmg tabik spring ni ngan depa ni..stool sume pon kemahen lagi.kkkk. Terus rase kerdil weh camera haku.kkk




Tapi kan, mintak mangapla Juniel..hakak memule x perasan kt anda.heee. sbb terlalu fokus kt Hyosung.Dh nk chow..tanye kt depa ni sape..bru tau ade Juniel.lol.Tp ko mmg comey dik.kkk

Ktrg x tunggu lame pon..jam dh dekat kol 11, ktrg pon jalan pulang. Dari KBS ni nk ke subway station...bole tahan jauh..sumpah kaki dh penat...mmg x larat oiii. Tercangak2 kt station bas, ktrg pon gamble naik bas.Fuh! mujur betul! Akhirnye tiba juge kami di 2CHouse. Hari kedua berakhir dengan SUPERB!

Jya nee!

4 comments:

  1. Citer hanjeng tak masuk ke? Ekkeeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.tu buat simpan sendiri je.kui3.

      Delete
  2. tahun lepas pergi Namsan tower. Tunggu bus untuk balik, angin dia sekali bertiup menusuk sampai sum-sum. time tu baru dalam kul 4 petang.but besttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, atas tu mmg sejuk gile.mmg syiok.^^

      Delete