Monday, May 30, 2011

A day for Mukai Osamu






















Ahaaa..Mukai Osamu.Ni sume gara2 tgk VA Arashi versus Paradise Team episode.Mmg aku suke giler ma
mat ni..tp smlm die mmg sgt kakkoi!!!kyaa~~~~tinggi, hensem, pandai,soccer member...kirenye mmg 'chooooo typu'~~~ahaks.



















Start tau kemunculan die ni tgk cte Honey & Clover, starring with Toma.Aku mmgla sgt suke laki yg pakai spec
k kan..tinggi..haa..time cte ni die mmg cool.Tp tak minat sgtla..then satu satu drama die aku tgk..paling suke?dlm cte Atashinshi..walaupon ade Maki kan..aku ignore je sbb nak gak tgk Mukai dlm tu..huhu.






















Before jadi pelakon, die jadi bartender..time SmapXSmap, die as a guest..sumpah mmg cool giler..Goro siap jatuh cinta la kat die..wakaka..paling cool, die buat coktail utk Takuya..pergh, mmg sgt kakkoi!!

Mukai-kun...chooooo typuuuu..nyan nyan..wakaka.












Kyaaaaaaaaa~~rabu rabu <3

Friday, May 27, 2011

Kdorama-City Hunter

Its raining today, so juz rilex at home.Ok, City Hunter.Seriously, this drama very interesting.First, yeah because of Lee Min Ho..ahaha, gosh he's really handsome.kekeke.Second, the story quit interesting coz i dunno what will happen in the next episode.Start airing last Wednesday, and I managed to watch Epi 1 & 2 already.




















For Episode 1, so much action in the drama.I like action drama like IRIS & Athenna.The background
of this drama was very details for me.If we didnt watch this episode, we might be loss what actually happen.I like how the army seriously loyal with their country and politics matters ruins all the things.

City Hunter is the story of Lee Yoon Sung(Lee Min Ho)
is a talented MIT-graduate who's working on the international communications team at the Blue House. He encounters dangerous situations while solving a variety of cases, both big and small, for people who need his help, and eventually becomes a "city hunter."

I really recommend this drama for Kdorama lovers~~

Trailer:

video

Wednesday, May 25, 2011

Japan/Korea Favorite OST

Bila kite tgk drama ke movie ke kan, salah satu bende yg akan melekat kat kepala ialah drgnye lagu tema.
Btol tak?Sepanjang aku melayan berpuluh-puluh K/Jdorama, ade beberape lagu tema yg mmg aku minat..bak kate org,mmg leh layan la lagu tu.Walaupon cte tu dh lame, tp aku still akan layan lagu ni smpai skang.

Slalu kalu drama jepon ni, theme song mmg best2.Dan yg penting, kalu drama tu pelakonnye dak JE(daisuki!!), rata2 lagu tema drg akan nyanyi..hehehe..mcm Arashi, SMAP, Kinki Kids.Drama korea, selalunye aku mmg tak tau sape penyanyinye..ahaha..maybe sbb aku tak bape nak pakar dgn penyanyi korea kots?hehehe..sbb aku kenal idol2 mereka sahaja..kebanyakan lagu tema korea bukan dr idol drg.,..kalu ade pon, sgt jarang.

Okla, 5 top OST yg berada dlm minda aku ni utk drama Korea:

1) Love Song dari Winter Sonata..time drama ni tayang, aku dok asrama kot..rupe2nye psl drama ni la bermula org2 Msia kemaruk dgn cte korea..kekeke.tp mmg lagu ni melekat dlm otak aku bile teringat psl Winter Sonata..suare Ryu, yg nyanyi lg ni pon mmg merdu abeh la..hee

2) Sweet Dream dlm cte My Love Pattzi--comey sungguh suara Jang Nara ni.Dhla muke mmg cute je..suara pon cute gak.mmg teringat2 la lagu ni.

3) Thorn Flower from drama Bad Guy-start tgk drama ni,aku mmg jatuh cinta ngan lagu ni..trs semangat carik lirik n translation.Kalu tgh sedih layan lagu ni, mmg makin sedih la..hehehe.aku akan dgr lagu ni kalu tgh tension..kompem tension aku ilang..^_^

4) Never Say Goodbye dari My Girl-sbb aku suke lagu ni?Junki part..ahahaha..rap dlm lagu ni pon leh tahan..kepala leh goyang2 la dgr..kekeke

5) Miracle from Which Star are You From-lagu mendayu-dayu yg aku suke dgr..hehe.

Dalam lima-lima ni, senang cte aku mmg akan cepat suke lagu mendayu2 kot.sbb?lagu2 ni leh wat aku rileks..walaupon aku tak phm pon..tp before aku suke lagu2 ni, aku akan make sure cari lirik n translation la..at least tau gak cecikit kan.

For drama Jepun, banyak sebenarnye..hehehe..tp aku listkan top 5 gakla eks.

1) Truth from Maou-SGT SUKE!!Drama ni Ohno & Toma berlakon.Arashi yg nyanyi lagu ni..mmg sgt2 suke!First time dgr, trs melekat utk dgr byk kali..hee..lain drpd lagu2 arashi yg biase.

2) Hard to Say I Love You from drama Sunao ni Narenakute-Weaver yg nyanyi lg ni.Lyric pon best.1st time dgr bile tgk drama ni, time ni Weaver blom release lagu ni pon..berusaha giler aku mencari lyric..ahahaha

3) Ikenai Taiyo dari Hanakimi--lagu sgt rancak!!aku slalu tak bape layan rock band ni, tp sbb lagu ni syok, aku dgr gakla..ahaa..yg nyanyi lagu ni, Orange range..part chorus mmg meletop!Paling tak leh lupe part nnaa naaa naaaa..ahaha

4) Poison from GTO-aku rase lagu ni mmg sgt popular kot..opening drama GTO mmg sgt diingati rasenye..hehe.Dgn gaya Onizuka sensei tu kan..^_^

5) Hikari Hitotsu from Othros no Inu--Tackey yg nyanyi lagu ni.part awal lagu ni bg aku sgt menarik.suara Tackey pon mmg sgt sesuai..walaupon Tsubasa takde..huhuhu.

Rase kalu nak list sume OST yg aku suke mmg byk kot, tp list di atas ni mmg menarik n diingati bg aku.Drama2 tu pon best utk dilayan~~


Jom layan Ikemen Paradise..ahaha

video

Tuesday, May 24, 2011

Jdorama-Shiawase ni narou yo

Lame meninggalkan Jdorama gara2 melayan Kdorama.Jadi,season ni aku nak melayan kembali Jdorama.
Drama yang menarik utk dilayan ;'Shiawase ni narou yo'.Memula google youtube, terjumpe lagu baru SMAP.Drg yang nyanyi utk this drama theme song.Sb
b?Katori Shingo hero utama.Aku pon tak bole nak kate cte ni best sgt sbb baru layan epi 1..ngehehe.

















Antara pelakon dalam drama ni Meisa Kuroki(minah ni cute, tp cool) and hero idaman malaya aku..sape lg kalu bukan Fujiki Nouhito(makin tua makin hensem).

Review aku untuk episode 1:

Takakura keje as marriage advisor dlm erti bahasa melayu die ni agen cari jodohlah.Keje die, carikan pasangan utk org2 yang dh berdaftar dekat agensi tempat die bekerja.Satu hari, ade satu minah yg cun(Yanagisawa) dtg apply utk cari jodoh kat cni.Junior Takakura, Sakuragi Marisa yg agak bising ckit curiga dgn minah cantik yang br mendaftar tu.Yelah, muda, cantik, anak org berada..tup2 dtg apply ke agensi cari jodoh, mcm pelik kan.Tp Takakura kan cool, so die kate biar die yg uruskan.

Selidik punye selidik, mmg btol Yanagisawa ni bg maklumat palsu psl diri die.Marahla si Takakura yg sgt berdedikasi gn kerjaya die ni.Satu hari, dtg pulak sorang mamat hensem apply jugak kat agensi drg ni, Yashiro.Bile tanye taste mcmane yg die suke, die ckp..saya suke wanita yang cantik!ahahaha...direct siot..sassuga cool man~~

Ending episode satu, Takakura jumpe ngan Yanagisawa utk mintak penjelasan kenape minah ni tipu identiti die.Sbb bg Takakura, kalu nak msuk agensi ni, sume kene jujur..camne die nak carikkan pasangan kalau details yg dibagi semua tipu belaka kan?hehehe..so to be continue...

Bg aku utk epi 1 ni, ok.Shingo mmg sesuai utk watak2 camni..Meisa, mcm die kot..pompuan lawa yg ala2 cool..fujiki?tak pyh cte la kan..kompem2 aku mmg suke..ahaaa.Yg best, Naka Riisa ade..kemba Nino!!

Nak dgr lagu baru Smap?Douzo~~

http://www.youtube.com/watch?v=saya_fDlkAc

Otsukare~~

Which Star Are You From

Penah dengar title tu?One of my Korean Drama yg aku minat.Drama ni dah lame, tahun 2006.
Tp baru-baru ni ingat balik sbb Ayu minat si mamat Park Shi Hoo..ahaha.Sbnrnye si Park Shi Hoo ni bukan watak utama pon dalam cite ni.Tak kesahnye pasal, dan name pon minatkan ,die pon beriya2 nak tgk cte ni(sorry ayu..kekeke)


Sbb terlampau minat and time dulu payah aku nak mendownload cte2 korea ni, maka aku pon belilah dvd.Tp akhirnye dvd tu pon lesap mane ntah.Ade aku rase, tp kene korek2 balik mane aku simpan.Btw, pasal drama 'Which Star Are U From ni'.
Pelik kan tajuk die..kekeke..tp drama ni takla sepelik yang disangkakan.Teraju utama, hero aku yang cool..kekeke..Kim Rae Won.Tp her
oin die time drama ni, tak popular sgt..sape ek name minah tu...haa, Jung Ryeo Won..name lebey kurang kan?hehe.















Drama ni mengisahkan Seung Hee(Kim Rae Won) bercinta bagai nak rak ngan kekasih die,Hye Soo(Ryeo Won).Tp malang tak berbau,Hye Soo mati sbb kemalangan.Sbnrnye percintaan drg ni tak direstui, so bile Hye Soo mati, family die salahkan Seung Hee.Nak jadi cerite, dh bertahun lps tu, and bile Seung Hee dpt lupekan Hye Soo,muncul pulak srg minah ni yg muka mmg seiras ngan kekasih die dulu..jeng jeng jeng..jumpe time Seung Hee tersesat kat sebuah kampung pedalaman..minah tu namenye Bok-Shil.Seung Hee mmg tak percaya tp lame kelamaan die mule suka plak kat Bok-Shil ni.Klimaks?Rupe2nye, Bok-shil ni kembar ngan Hye Soo(Hye Rim kene culik time kecik).So konflik berlaku bile family Hye Rim tau yang Hye Rim suke dekat Seung Hee.Nak tau ending?kene tgk drama ni..kekeke.

Pada aku, cte ni best.Maybe sbb lagu2 die mmg leh layan..OST best!Nak tau best ke tak, try tgk trailer dulu..heee.


video

Jya~

Sunday, May 22, 2011

Danga Bay...to..Universal Studio Singapore

Minggu lps, holiday time ngan dak2 uitm aku.Kekonon release tensi once final exam abehla..kekeke.
Memule, plan nak naik kapal terbang..tp sbb budget ciput..ktrg drive je
ke sane.Bertolak ke JB dlm pukul 10.15 pagi..smpai Dangan Bay kol 2ptg.4 jam woo..huhuhu..sakit badan aku drive..berhenti skali je sbb ade org heboh nak g toilet..muehehe.










Smpai Tune Hotel, trs check in..first time dok Tune Hotel.Okla sbb harge mmg murah..bilik pon bersih.Kire mmg berbaloi ngan harge.Lepak dlm bilik 2 jam utk lepaskan penat, dlm kol 4 ktrg start rewang area JB.Pegi area Danga Bay, mmg takde mende kot.So ktrg decide utk pg mane2 mall dekat JB ni memandangkan perut memasing da lapar.

Dgn GPS Kak Yat yg sebut suke sebut 'patut'(sbnrnye patuh)..smpaila ktrg ke City Square.Same je mcm shopping complex mcm Mid Valley, H
ang Tuah Mall Melaka..hehehe.Lunch?Ktrg kasi lantak Seoul Garden gara2 si Shaja nak sgt rase korean food ni..jgn mare Sha.Dah kenyang, jam pon dh kol 7..ktrg gerak ke Danga Bay sbb ingat nak naik Cruise..tp hampeh..kapal tu rupenye hiasan jeh..huh!

So, ktrg kasi ronda2 lepak2 tangkap2 gamba jela kat ctu..ade funfair la plak..ronda la k
ejap.




























Esknye, berto
lak ke USS dlm kol 8.30 am.Bas mmg tggu depan hotel je.Paling seksa, kat imegresen.Ramai plak org..so akhirnye dlm kol 11 pagi, dptla aku msuk ke USS.Cuaca mmg panas, org pon ramai.Padahal pg weekday kot...baju mmg basah lencun dok peluh.



























Tp USS mmg best..sape2 yg su
ker roller coster wajob naik.aku hanye mampu pandang jela, tak brani beb..kekeke.Memule, ktrg meneroka area 'Far Far Away' .aku layan Shrek 4D, mmg menarik(walaupon same mcm USJ je pon..^_^).

Pastu, aku naik junior roller coster kat Echanted Airways..adeh, walaupon junior mantap gak woo.
Lapar nye psl
, ktrg stop jap utk lunch kat Goldilocks(ala2 KFC).Price ok, set dlm SGD10 je.kire tak mahal and standard price.

Pas lantak, pg area 'The Lost World'..sumpah terlalu ramai org.Tak larat nak beratur, aku n dgeng gerak trs ke 'Ancient Egypt'.Sbb aku tau dlm Mummy ade roller coster lg, aku tak msuk..kekeke..tp hikmahnye?dpt bergamba ngan Army woo..woot woot.




























Then ktrg layan Treasure Hunters..tak mencabar langsung la tapinye..taka
t naik keta..hahaha..nk wat camne, kaki lenguh giler kots..tmbh2 cuaca panas giler.Tu pon beratur dekat sejam kots.

Oleh disebabkan area Sci-Fi City tu tmpt roller coster, aku skip je.haha..then trs ke New York area.Ctu ade Light, Camera,Action!Drg tunjuk how filem2 Steven Spielberg dibuat.Mmg syok, aku yg dok level
1, basah gakla penangan storm.Bravo!





























Dah pukul 5ptg, aku aim nak tgk stage play Monster Rock kat Hollywood..tp theater tu kol 6.15 plaks.Then, beratur lg utk
masuk Madagascar..I like to move it move it..hehehe.patotla ramai, rupenye 1st day Madagascar open daa..nasibla berbaloi aku beratur.No bad, tp agak cuak bile part air trn mencurah2..aku bidget akan basah lencun gak, rupe2nye gimik je..huh..but yeah, fun gaks.
































Guess what, tepat2 6.10 aku keluar dr Madagascar.Apelagi, kasi pecut g area Hollywood.Nak gak tgk Monster Rock..ahaa..tp mmg berbaloi.Suke kot aku ngan theater tu.Pompuan yg jadi mummy mmg seksi habis..pheewit..kekeke.

Abeh sume area ktrg ronda, street performance pon dpt tgk.tup2 dh kol 7..hari dh start gelap.Patot USS ni close kol 7, tp sbb ramai org tak close pon..agak2 dlm kol 9pm gak br ktrg chow dr ctu.
Mmg best, tp kaki penat woo..sehari suntuk kot dlm tuh..aiyark.

Balik smpai hotel, dlm kol 11pm.Then start keta, g mkn plaks..Pekene siakap 3 rasa..hehehe..mantap.Memule drg nak wat gile, esk pagi nak trn Spore balik, tp last2 tak larat sbb masing2 ml
s nak drive.hahahaha.

Last2, ktrg ronda JB lagi,g Stulang laut..nyaman nye bile lalu tepi pantai..huhuhu.Dlm kol 1, gerak balik KL.

















Holiday kali ni mmg ok.Budget pon ciput..sume skali termasuk USS, makan, hotel, minyak, tol..aku abeh dlm 6rat je...okla tu.

Cuti Cuti Cuti~~~oh yeah!

Saturday, May 21, 2011

Pinocchio..remember me

Holala..F(X), Kpop group..aku suke kumpulan kpop ni sbb lagu drg bole layan.Tapi ape yang membuatkan aku lagi suke tgk drg ni sbb fashion drg mmg unik2.Slalu kpop group akan pakai lebih kurang same, tp f(x) lain ckit.Lagu terbaru drg Pinocchio, mmg best.Aku mmg akan tgk tiap2 minggu performance and fesyen terbaru yg drg pakai.Mmg menarik giler.

f(x) ni terdiri drpd 5 org..memula aku tak bape nak layan, tp mule minat selepas leader, Victoria join We Got Married.Rase kalu nak tau details pasal member2 f(x) ni, bole carik kat wiki kots..ahaks.

Ok, fesyen drg.Dlm lima2 member, aku suke tgk Sulli nye fesyen..sbb?Sulli akan pakai skirt..seres comey bg aku la..heee..then rambut drg pon unik style gaks.
















selain tu, fesyen yg sangat menarik perhation aku, kasut drg..heels drg mmg sgt comel ok..hehehe.aku mmg carik kasut ala2 yg drg pakai, tp tak jumpe2 plaks..kalu aku dpt, kompem rembat trs beli..ahaks.

Nak tgk performance drg? Douzo~~


video

p/s--berat badan dh naik, kene wat sesuatu kl nak pakai mcm drg ni..wakaka

Wednesday, May 18, 2011

My Destiny

Kenal DBDK?TVXQ?Tohoshinki?hehehe..group same, name je lain..kekeke.Rasenye ni group korea pertama yg aku kenal..layan gak lelagu drg ni..hohoho.

Lately teringat lagu lame drg My Destiny..suke giler kot lagu ni..kalu dh suke, ulang smpai 10x pon ok..hahahaha.live version mmg sangat best..suara Xiah mmg power la..walaupon skang drg dh berpecah..DBSK member only Yunho & Max je, aku tetap layan lagu2 lame drg ni..heee.


video

Jya~~

p/s--hujan plak memalam ni..mmg masyuk layan lagu ni...hee

Mukaddimah

As salam~~~

Setelah lame aku buat blog ni, arini baru terpikir untuk aktif menulis..hehehe.
Sebab?
aku takde klass dari may smpai sept..yehaaa..kekeke.Mula2 mmg malas gile nak update sbb aku dh ade livejournal..lebih kurang cam blog..tp takpela.menambag koleksi.

Ape yg aku nak coretkan kat blog aku ni?ape yg aku rase nak tulis..hehehe.tgkla ape yg terlintas kat kepala hotak aku ni..hahahaha.

Jya~~

jufajayzslamdunk..^_^